lauantai 18. huhtikuuta 2020

Esittely: Trisha Crowe sekä Build Newcrest -haaste

Tervetuloa, rakkaat lukijat, uusimman haasteeni pariin!

Mietin pitkään, alanko julkaista tätä englanniksi vai suomeksi, mutta päädyin lopulta äidinkieleeni ihan vain oman taakkani helpottamiseksi. Pelini on suomeksi ja aion nimetä yhteisötontit suomeksi, joten säästyn käännösurakalta, vaikka simeilleni annankin englanninkielisiä nimiä. Joten siis, kaikki suomenkieliset sekä suomea ymmärtävät lukijat, esittelen teille Crowen suvun sekä heidän suuren haasteensa: täyttää Newcrest rakennuksilla ja tehdä siitä eloisa naapurusto!


Kuten mainitsin sekä Pohjasoiden että Suvilaakson blogeissa, Sims kakkoseni on täynnä ongelmia joiden ratkaiseminen ei käy aivan käden käänteessä. Painiessani kyseisten ongelmien kanssa innostuin lievittämään sims-intoani pelailemalla nelosta, ja törmäsin haasteeseen nimeltä Build Newcrest Challenge. Tässäpä vasta kiehtova yhdistelmä kaupunginrakennushaastetta ja perinteistä Legacy Challengea!

Idea on yksinkertainen: aloitetaan legacychallengemaiseen tapaan yhdellä simillä, joka asutetaan Newcrestiin. Tämän simin ja hänen jälkeläistensä tulee suorittaa sukupolvelle määrätty tavoite, jonka jälkeen he saavat rakentaa tyhjään naapurustoon jotain sukupolvelle ominaista. Tavoite on suorittaa kymmenen sukupolven tavoitteet ja täten rakentaa naapurusto täyteen asuin- ja yhteisötontteja. Säännöt löytyvät englanniksi haasteen virallisilta sivuilta täältä ja Arctoksen suomentamina Radolasta. Käykää tutustumassa!

(Varoituksen sananen tosin: säännöt on kirjoitettu aika kauan ennen uusimpien lisäosien, pelipakettien ja kamasettien ilmestymistä. Itse pyrin noudattamaan melko tarkasti alkuperäisiä sääntöjä huolimatta siitä, että omistan myös Duunipäivän jälkeen ilmestyneet lisäosat ja pelipaketit. Täältä löytyy kuitenkin epäviralliset, päivitetyt säännöt, mikäli innostuit haasteesta, mutta haluat käyttää myös uusimpien lisäosien ominaisuuksia hyväksesi!)

Sitten asiaan, eli ensimmäisen sukupolven kantaäitiin. Saanko esitellä: Trisha Crowe!


Ensimmäisen sukupolven edustajana Trishan tavoite on tietenkin Vapaa kasvitieteilijä. Hän on piirteiltään ulkoilmasim (Trait TS4 Loves Outdoors), ulospäinsuuntautunut (Trait TS4 Outgoing) ja kasvissyöjä (Trait TS4 Vegetarian). Kun hän sai kuulla Newcrestin alueen varalle tehdyistä suunnitelmista, hän ei epäröinyt hetkeäkään ilmoittautuessaan vapaaehtoisten joukkoon. Mikä tahansa oli parempi vaihtoehto kuin juuttua johonkin läävään Oasis Springsissä ja pelätä päivittäin henkensä edestä. Newcrest tarjosi toivoa paremmasta huomisesta, ja hän tekisi ylpeänä osansa toteuttaakseen nämä suuret visiot.

Tulevaisuus näyttää, onnistuvatko Trisha ja hänen jälkeläisensä tässä kunnianhimoisessa tavoitteessa, vai meneekö kaikki metsään jossain vaiheessa matkaa...

Ajatuksenani ei ole tehdä tiukan tarinamaista legacya, vaan keskityn enemmänkin noudattamaan sääntöjä ja suorittamaan tavoitteet - mutta näin toki väitin myös aloittaessani Pohjiksia. En tunnu osaavan myöskään aivan täysin tarinatonta kerrontaa. Sanotaan vaikkapa näin, että tämä on jonkinlainen Pohjisten ja Suvilaakson välimuoto - ei tiukasti käsikirjoitettu, mutta jonkinlainen tarinantynkä taustalla piilee. Annan simieni tehdä päätöksiä ja sen pohjalta teen oletuksia heidän luonteestaan, toiveistaan ja intohimoistaan.

Päästetään siis estradille Trisha!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Esittely: Trisha Crowe sekä Build Newcrest -haaste

Tervetuloa, rakkaat lukijat, uusimman haasteeni pariin! Mietin pitkään, alanko julkaista tätä englanniksi vai suomeksi, mutta päädyin l...